6.2.2019 Mannerheim-museo & Uspenskin Katedraali

6.2.2019 Mannerheim-museo & Uspenskin Katedraali

6.2.2019 Mannerheim-museo & Uspenskin Katedraali

Kuvaus

Vierailupäivä Helsinkiin ja kolme upeaa kohdetta helposti opastettuna!
Tervetuloa mukaan!

Suomen Marsalkka Gustaf Mannerheim

Jokainen ihminen on arvoitus. Uudet sukupolvet löytävät aina uusia näkökulmia historiallisiin henkilöihin pyrkimyksessään ymmärtää heidän tekojensa motiiveja tai seurata heidän ajatustensa joskus oikkuilevaakin juoksua. Suomen marsalkka, vapaaherra Gustaf Mannerheim herättää aina uusien sukupolvien kiinnostuksen, mistä ovat osoituksena ne lukemattomat kirjat ja artikkelit, joita hänestä on kirjoitettu ja tullaan kirjoittamaan. Vain Vekka Toursin ryhmälle avatulla kierroksella on aikaa kysymyksiin ja tarkennuksiin.

 

Iittala&Arabia muotoilukeskus

Iittala & Arabia Muotoilukeskus on uudenlainen luovuuden, kauneuden ja leikin keskittymä. Vierailun aikana pääsemme tutustumaan taiteilijoihin, Iittalan ja Arabian tuotteiden historiaansekä näemme taidetta a´la Fiskars. Aikaa jää myös ostoksille mm. vasta uudistuneeseen myymälään, jossa on kodin kattamiseen ja sisustamiseen tuotteita niin Iittalalta, Arabialta , Fiskarsilta kuin myös Finlaysonilta. Lounas myös nautitaan täällä muotoilukeskuksen ravintolassa.

 

Uspenskin Katedraali

Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian kuolonuneen nukkumisen muistolle pyhitetty katedraali, joka myös virallisesti  tunnetaan nimellä Helsingin ortodoksisen hiippakunnan ja seurakunnan pääkirkko. Kirkossa näkyy bysanttilainen perinne, sisätila on avara ja kattoa tukee neljä suurta graniittilohkareesta veistettyä pylvästä. Ortodoksiseen tapaan kirkossa ei ole penkkejä lainkaan, kirkon etuosasta löytyy monikerroksinen ikonstaasi, jonka takana on alttari. Kirkossa on 13 kullattua sipulinmuotoista kupolia. Kupolien määrä kuvaa Kristusta ja kahtatoista apostolia. Tämän me kaikki itse näemme omatoimikierroksella tässä hämmästyttävässä jo 150 vuotiaassa katedraalissa.

 

Reitti:

8:15 Hauho
8:45 Parola, Kinnalantien pysäkit
9:00 Hämeenlinna Wetterhoff
10:15 Mannerheim museo
11:30 – 12:30 Lounas Iittala&Arabia muotoilukeskuksessa
12:30 Opastettu kierros ja aikaa ostoksille
14:00 Uspenskin Katedraali
15:00 Kotimatkalle
Kahvit välillä
17:00 Hämeenlinna

Matkan hinta on 65€/hlö ja se sisältää matkat, matkanjohtajan palvelut, pääsyliput ja opastukset (museo ja Arabia-keskus), lounas ja paluumatkan kahvit. Minimi tällä matkalla on 20 hlöä

 

Ilmoittautumislomake