8. – 15.9.2019 Ruskareissu aitoon Lappiin

8. – 15.9.2019 Ruskareissu aitoon Lappiin

8. – 15.9.2019 Ruskareissu aitoon Lappiin

Kuvaus

Mikä on aitoa Lappia vielä tänäpäivänä? Inari?

Meidän mielestämme Inari on ehdottomasti juuri sitä! Ja sinne suuntaamme tänä vuonna ruskamatkamme. Hiljentyminen, luonto, rauha ja perinteet ovat teemoja, joiden pohjalle olemme rakentaneet vuoden 2019 matkamme.

8.9.2019 lähdemme siis täältä Hämeestä liikkeelle. Reitti selviää sitä mukaa, mistä valtaosa matkaajistamme on tulossa mukaan.

  • Ensimmäisen yön vietämme Taivalkoskella Hotelli Herkossa. Käymme myös tutustumassa Kalle Päätalon syntymäkotiin Kallioniemeen.
  • Seuraavana aamuna jatkamme matkaa kohti pohjoista, Jalavan Kaupan kautta.
  • Inarissa majoitumme lauantaihin saakka Hotelli Korpikartanossa, Suomen suurimman kansallispuiston, Lemmenjoen kansallispuiston kainalossa.
    Tämän viiden vuorokauden aikana tässä ihanteellisessa lomapaikassa tulemme kokemaan yhtä ja toista! Porotilavierailu, Lemmenjoen risteily, käynti Siidassa – ikkuna saamelaisten elämään ja käynti Jäämerellä ovat vierailukohteita, mutta niiden lomassa nautimme luonnosta, nuotion loimusta, patikoinnista ja hiljaisuudesta sekä hyvästä ruoasta.
  • Lauantaina siirrymme Rovaniemelle, jossa majoitus ja päivällinen.  Vierailu Arktikum-keskuksessa avaa vielä ryhmällemme lisää tästä ihanasta Lapin maasta ja sen synnystä.
  • Sunnuntaiaamuna aamiaisen jälkeen joudumme sanomaan hyvästit ja mieli täynnä kokemuksia matkaamme kotiin.

Matkalla on mukana kaksi kuljettajaa, joista  toinen toimii matkanjohtajana ja pitää huolen matkan järjestelyistä, sekä ryhmästä muutoinkin.
Ohjelma tarkentuu vielä  🙂

Tutustu välilehdillä oleviin lisätietoihin retkestämme!
Kysy lisää retkestä tai ilmottaudu matkalle:

Ilmoittautumislomake

Majoituskohteet

Ensimmäinen yö ollaan Hotelli Herkossa Taivalkoskella
Joskus sitä on huilattava!
Hotelli Herkko on rauhallinen ja kotoisa hotelli lähellä luontoa, Taivalkosken kylän kupeessa. Hotellimme tarjoaa vierailleen parastaan: leppoisaa aikaa, tasokasta tekemistä, viihtyisät huoneet ja makoisaa ruokaa. Uskaltavat luvata, että viihdymme heillä.
Hotellissa on ravintola, jossa ruokailut tapahtuvat, sekä pienoiskylpylä, josta löytyy 17,5m allas, poreallas, vesihierontapisteitä, sauna ja kuntosali. Nämä kaikki ovat meidän käytössä.

Viisi seuraavaa yötä Hotelli Korpikartanossa Menesjärvellä
Hotelli sijaitsee pienessä Menesjärven saamelaiskylässä Inarissa. Kirkonkylälle tästä hiljaisuuden keitaasta on n. 30 minuuttia, jossa toki yhdessä vierailemme.
Hotelli on lähes kokonaan meille varattu, joten saamme ihan rauhassa levittäytyä alueelle ja nauttia sen tarjonnasta ja puitteista. Majoitukseen kuuluu aamiainen, päivällinen ja iltasauna, saamme myös käyttää nuotipaikkaa ja kotaa. Pihapiiristä lähtee opastettu luontopolku 2,5km.
Soutuveneet, kanootit ja kajakit ovat käytössämme ja kalastuskin onnistuu järvellä, kunhan hankit ensin luvat.

Katso tästä pieni maistiainen Korpikartanosta:

Ruskaretkemme viimeinen yö on Hotelli Aakennuksessa Rovaniemellä.
Maailmasta toiseen – erämaasta kaupunkiin.
Kotoisa Hotelli Aakennus sijaitsee n. 400 m päässä Rovaniemen keskustasta. Hotellissa on 45 huonetta, joista suurin osa on remontoitu täysin 2017-2018. Huoneissa on telkkari, jääkaappi, vedenkeitin, wc/suihku ja hotellissa on ilmainen langaton Internetyhteys. Hintaan kuuluu myös iltasauna.

Vierailukohteet

KALLIONIEMI
Kalle Päätalon kotitalo Taivalkoskella on ehdottomasti katsomisen arvoinen paikka ja sinnehän mekin poikkeamme matkallamme. Iijokisarja kirjoittaja aloitti kirjailijan taipaleensa varsin vaatimattomista oloista.

JALAVAN KAUPPA
Taivalkosken keskustassa sijaitsee erikoinen jo yli 130 vuotta vanha kauppa. Kauppa henkii yhä mennyttä aikaa ja sieltä voi ostaakin hyvin erikoisia tuotteita, tosin uuttakin tuotantoa kaupasta löytyy.

LEMMENJOEN KULLAN KIMALLUS
Matkaamme jokiveneellä upeaa ja tunnelmallista Lemmenjokea syvälle kansallispuiston erämaahan, historialliselle kultaalueelle. Matkalla valtaukselle näet jokikanjonista kohoavat upeat tunturijonot ja pysähdymme hetkeksi ihailemaan kauniin valkoisena kuohuvaa Ravadas-putousta. n.20km matkattuamme rantaudumme ja joen rantatörmältä kävelymatkaa kertyy kultapurolle vain n. 100m. Perillä isäntämme opastavat kullanhuuhdonnan saloihin ja jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan vaskauksessa. Kultavaltauksella nautimme herkullista porokeittoa tervaksen tuoksuisilla tulilla, jonka päälle nokipannukahvit kakkujen kera. Tulistelun lomassa pääset kuulemaan aitoa perinteistä saamelaista joikua ja tarinaa poronhoidosta. Retken päätteeksi tutustutaan poroihin vanhassa saamelaisessa pihapiirissä.

NÄE MAAILMANKUULU HUOVUTTAJA TYÖSSÄÄN
Huopataiteilija Kaija Palton Ateljeessa kuulet mm.Lemmenjoen porosaamelaisesta elämästä ja historiasta sekä kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty huovuttamalla monenlaisia huopia moneen käyttöön. Näet työnäytöksessä miten villan kuiduista muovautuu huovuttajan käsissä ympäröivän luonnon kiehtovia kuvia.

SIIDA – IKKUNA SAAMELAISEEN KULTTUURIIN JA POHJOISEEN LUONTOON
Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, Suomen saamelaisalueen keskuksessa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon. Siida tarjoaa kävijälle sekä moniaistisia elämyksiä että asiantuntevaa tietoa. Kesäkaudella Siidan sisätilojen näyttelytarjontaa täydentää tunnelmallinen ulkomuseoalue. Siidassa voi tutustua ympäri vuoden useisiin kulttuuri-, taide- ja luontoaiheisiin vaihtuviin näyttelyihin. Siidassa järjestetään näyttelyiden lisäksi kulttuuri- ja luontotapahtumia sekä seminaareja.
Siidassa toimivat yhteistyössä Suomen saamelaisten kansallismuseo ja Metsähallituksen luontokeskus.

JÄÄMEREN RETKI
Kokopäivän retki Pohjois-Norjaan oppaan johdolla, käymme Jäämeren rannassa ja teemme ns. rengasmatkan Suomi-neidon päälaen ympärillä. Nautimme päivän aikana retkieväät.

Valinnainen vierailu: ARKTIKUM ja PILKE
Näe maailma arktisin silmin kanssamme! Upea rakennus Ounasjoen rannalla jo sinällään on nähtävyys, mutta kokonaisuuden täydentävät pysyvät ja vaihtuvat näyttelyt.
Tutustu Arktikumiin ja näyttelyihin TÄSTÄ

Samassa pihapiirissä Arktikumin kanssa  sijaitsee Tiedekeskus Pilke
Näe metsä puilta – Tiedekeskus Pilkkeessä
Kiehtovatko pohjoiset metsät? Rovaniemellä Ounasjoen rannalla sijaitseva Pilke on sinun paikkasi! Tiedekeskuksen näyttely vie tutkimusmatkalle ajankohtaisiin metsäteemoihin ja Pilke Shop tarjoaa metsän tuotteita kaikille aisteille.

Yhteislippu näihin kohteisiin on 20€/hlö, ohjelma ei sisälly pakettiin

Matkan hinta

Hinta: 899€/hlö/2hh tai 1100€/hlö/ 1hh
Hinta sisältää: Kuljetuksen, majoitukset 7 vrk , puolihoidon + kuvauksissa mainitut tarjoilut ilman extraruokajuomia. Hintaan kuuluu matkanjohtaja koko matkan ajalle, vierailu Kallioniemeen, Jalavan kauppaan, 6-tunnin retki Lemmenjoelle, retki Siidaan Inariin, kokopäiväretki Jäämerelle kera oppaan ja retkieväiden, yhtenä päivänä puolihoitopäivällinen tarjoillaan kodassa. Meno- ja paluumatkalla yhteislounaat kuuluvat myös pakettiin.
Minimi osallistujamäärä, jotta matka toteutuu on 25 hlöä.

Arktikum+ Pilke-vierailu on omakustanteinen, eikä kuulu pakettiin, hinta 20€, sisältää liput ja opastuksen museolle.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.