Hämäläinen puutarhapäivä

Hämäläinen puutarhapäivä

Hämäläinen puutarhapäivä

Kuvaus

Häme on hyvin vehreää aluetta ja vesistöjensä johdosta alueella kasvaa paljon kasveja, jotka eivät etelämmässäkään menesty. Järvien läheisyydessä kasvukausikin on hieman pidempi. Kartanoiden hienot ja vanhat kannat ovat loistossaan ja näyttäytyvät meille hyvin hoidettuina.

Lataa esite

Kuvia matkalta

Ohjelma

Klo 9:00 Lähtö Wetterhoffilta
Ajamme Aulangon puistometsään, ”Salaiseen puutarhaan” jossa oppaamme kertoo alueesta ja nautimme myös kahvit Tornikahvilassa.

Klo 10:00 Mikkolan Puutarha, Pekola
Monipuolinen puistomainen puutarha. Tontin koko on n. 2ha. Puutarhassa on runsaasti perennaistutuksia. Woodland, jossa on lukuisia eri puulajeja ja rhodoja sekä muita metsikkökasveja. Tontilla on uima-allasalue, lummelammikko, puro, siltoja, patsaita ja monia paikkoja joihin istahtaa ihastelemaanja hengähtämään.

Klo 12:30 Hahkialan Kartano, Hauho
Barokkimiljöön puutarha on uskomaton. Puutarhan on aikoinaan suunnitellut puutarha-arkkitehti Paul Olsson, samaa käsialaa on Kultarannan puutarha. N. 100 eri lajia perennoita ja yli 350 jaloruusua ilahduttavat vierailijoita. Nautimme myös lounaan täällä kauneuden keskellä. Matka jatkuu Lammille Hauhon Vanhan raitin kautta.

Klo 15:00 Porkkalan kartanon puutarha, Lammi
Kartanon puisto on vanha englantilasityylinen, n. 4 Ha kokoinen  puistoalue niin uusilla kuin vanhoillakin istutuksilla. löytyy vanhaa ja modernia, löytyy ruusualue, nuoria puita ja
luonnonkiviä. Puiston erikoisuus on 85 vuotta vanhat agaavet. Kun puisto on kierretty siirrymme linja-autolla puutarhamyymälään ostoksille.

Klo 17:00 Tuulosrievä, Tuulos
Päivän antia vielä porukassa käydään läpi kahvikupposen äärellä Tuulosrievässä, josta voi ostaa vielä leivonnaiset mukaan. kotiin.

Hinta

80 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Annamme kuljetustarjouksen lähtöpaikkakuntanne perusteella.