Hämäläisen luonnon antimet

Hämäläisen luonnon antimet

Hämäläisen luonnon antimet

Kuvaus

Hämäläinen luonto toimii monen käsityöntekijän muusana. Keskellä rauhoittavaa metsää kohoaa vanha koulu, jossa savipajan uuni käy kuumana. Hämäläinen luonto kasvattaa pelloillaan raaka-aineet Lepaan tilaviineihin, siidereihin ja räjähtävän marjaisiin likööreihin. Aurinko ja sateet vaikuttavat paitsi viineihin, mutta myös Hämeessä kukoistavaan lasinvalmistusperinteeseen. Kirkkaat värit löytyvät laseihinkin luonnosta. Päivän aikana perehdytään tähän kaikkeen!

Lataa esite

Ohjelma

Klo 9.00 Ryhmä saapuu Kyyrölän Savipajalle.
Savipajalla omistajat kertovat savipajan historiasta ja esittelevät perinneastioita, joita on käytetty keskiajalla. Toinen omistajista, keraamikko Jaana Uschanoff, voitti tämän vuosituhannen ensimmäisen dreijauksen Suomenmestaruuden naisten teknisessä sarjassa. Dreijausta tai savenvalantaa pääsemme katsomaan työnäytöksessä. Samoissa tiloissa on myös myymälä, jossa on katsottavaa ja ostettavaa. Tutustukaa rauhassa!

Matka jatkuu Lepaalle Lepaan viini- ja puutarhatilalle
Tutustumme viininvalmistuksen kiehtovaan maailmaan ja maistellaan oman talon tilaviinejä oppaan johdolla. Tuotantoperiaatteena on ollut pellolta pulloon -toimintatapa: raaka-aineet kasvatetaan itse ja kaikki tuotantovaiheet tehdään
omalla viinitilalla. Lepaan rikas historia ja tarinat elävät viinien nimissä. Lepaan historiaa käydään läpi matkalla viinitilalta Lepaan Kartanoon, jossa nautitaan herkullinen kolmen ruokalajin lounas.

Klo 14.30 Siirrymme Hämeenlinnaan – Soda Shop Design
Vierailemme Idyllisessä kahden nuoren naisen lasinpuhallusstudiossa. Studio sijaitsee keskustan tuntumassa Keisari Aleksanteri II:n vuonna 1860 rakennuttamassa
massiivisessa kivimakasiinirakennuksessa, joka jo sellaisenaan on katsomisen arvoinen paikka. Tutustumme lasinpuhaltamiseen ja nähdään lasiesineen
valmistus alusta loppuun, tunnemme 1500-asteisen uunin lämmön ja näemme läheltä lasimassan kerääminen puhallusputkelle. Puhallusnäytöksen jälkeen on aikaa ostoksille.

Päivänpäätöskahvit ja tunnelmat päivästä käydään läpi lasishown jälkeen.

Hinta

Hinta 94 e/hlö

  • minimi 25 henkilöä ryhmässä.
  • Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla kuljetuksellaan.