Hämeen Härkätie

Hämeen Härkätie

Hämeen Härkätie

Osasto:

Kuvaus

Hämeen härkätie on historiallinen maantie ja matkailutie, joka kulkee Hämeenlinnasta Turkuun. Tänään tutustumme pieneen pätkään tietä ja kuulemme tarinoita tien varrelta.

 

Lataa esite

Kuvia matkalta

Ohjelma

KLO 9:00
WETTERHOFFILTA LÄHTÖ

Oppaamme nousee kyytiin ja aikamatka Härkätielle alkaa. Opas kertoo Härkätien tarinan aina 800-luvulta tähän päivään. Reitti kulkee Kouvalan kautta Rengon Kuittilaan.

KLO 9:30
HÄRKÄTIEN KYNTTILÄ

Aamukahvit odottaa ryhmää sanoin kuvaamattomassa Klukkarin vanhan tilan ”navetassa”.
Talon emäntä on leiponut tuoreet pullat ryhmälle ja kuten 1700-luvulla
kirkon laulava virkamies aikoinaan laulaa luikautti, niin tekee isäntä tänäpäivänäkin. Härkätien Kynttilässä on paljon nähtävää. Yli 600neliön navetta kätkee sisälleen mm. yli tuhannen enkelin huoneen, elefanttihuoneen, Arabia astioiden näyttelyn ja pienen matkamuistoputiikin.

KLO 11:30
PORTAAN NAHKURINVERSTAS

Portaaseen ajamme Härkätietä Lietsan kautta. Hiekkatie hyssyttelee leppoisasti ja opas kertoilee tarinaa ihan eri ajasta. Kaunis punainen pihapiiri toivottaa meidät tervetulleeksi matkalle nahkurin elämään 1880-luvulle. Entisöity ja museoitu paikka kierretään ja lopuksi noustaan tukevia rappuja pitkin vintille lounaalle. Lounaan jälkeen jaloittelemme hieman ja kävellään sillan yli kauniille Portaan kylän raitille, jolloin opas kertoo enemmän mm. kestikievarilaitoksesta ja kylän historiasta.

KLO 14:00
KAUKOLANHARJUN NÄKÖTORNI

Näkötorni on vuonna 1926 valmistunut puurakenteinen Tammelan Kaukolanharjulla, läheiseen Saaren kansallispuistoon rajoittuvalla harjualueella. Tornin on suunnitellut forssalainen rakennusmestari A.Nummi.

Mikäli ryhmällä on intoa ja aikaa, poiketaan pienelle kävelyreissulle (n. 500m). Mikäli jaksaa ja pää kestää voi kiivetä tornin huipulle ja nähdä hienot maisemat alueen vesistöihin.

KLO 15:00
PIIPAHDUS VEKKILÄN MUSEOTILAAN

Pihapiiri vanhoine rakennuksineen kutsuu 1700-luvun idylliin. Tilalla on kattava kokoelma maatiaiseläimiä kanoista kyyttöihin ja possuista ja lampaista hevosiin. Tilalla voi tehdä myös ostoksia.

KLO 15:45
MAKULIHAN MYYMÄLÄ

Tilapuodista löydät sesonki- ja grilliherkkuja, savusaunan palveja, personaalisia leikkeleitä ja makkaroita sekä lähitilojen tuorelihoja. Tilapuoti ei ole avoinna maanantaisin.

Hinta

74 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Annamme kuljetustarjouksen lähtöpaikkakuntanne perusteella.