Historian havinaa Hauholla

Historian havinaa Hauholla

Historian havinaa Hauholla

Osasto:

Kuvaus

KLO 10.00
SAAPUMINEN HAUHOLLE
Reitti Hauholle tulee Alvettulan kylän kautta, jossa mm. Niskavuoren naisia-elokuvaa on kuvattu ja vanha silta, joka näytteli 1918 tapahtumissa oman roolinsa. Oppaamme ottaa meidät vastaan Hauhotalon pihalla ja kertoo tarkemmin noista tapahtumista Alvettulan kylällä. Jatkamme juttua aamukahvin parissa Vanhan Raitin kievarissa, joka itsessään on osa vanhaa tarinaa.

KLO 10:30
PYHÄN JOHANNEKSEN KIRKKO ELI HAUHON KIRKKO
Kirkko on 1500-luvun alussa rakennettu harmaakivikirkko. Kuullaan tarinaa neljästä oravasta ja paavin pannasta ja paljosta muusta. Oppaan johdolla matka jatkuu kävellen Vanha raittia pitkin. Hauhon Vanha raitti on yksi parhaiten säilyneistä kirkonkyläkokonaisuuksista Suomessa. Vanha raitti on valittu 2011 vuoden kyläksi. Kävellessä kuullaan alueen historiasta ja tutustutaan viehättäviin pikku kujiin ja pihoihin ja lopuksi kiivetään näkötorniin katselemaan maisemaa Hauhon selälle.

KLO 12.00
LOUNAS ILORANNASSA
Kesällä 1937 Hauhon Rukkoilan kylässä oli vilkasta, sillä kylässä filmattiin Suomen ensimmäistä Niskavuori-elokuvaa, ”Niskavuoren naisia”. Filmiväki asui kylän maataloissa kuvauksen ajan. Elin Iloranta väkineen piti huolta näiden vieraiden hyvinvoinnista. Tässä puitteet vierailulle Niskavuoren juurille.

KLO 13.00
VIERAILU HOVINKARTANOON
Pitkä historia avautuu jo 1000-luvulta. Alueella on uhrikivi ajalta, empire-kartano v. 1830 ja jugend-linna v. 1914. Nykyisin kartano palvelee taiteen tyyssijana. Paljon katsottavaa ja kuultavaa!

KLO 14:00
ILOSEN PUUTYÖ
Puutuotteiden valmistusta yli 60 vuotta! Moderni tuotantolaitos, ympäristöystävällisyys ja omat perinteiset mallit, sekä uniikkituotteet tekevät puusta enemmän- Sinun iloksesi! Näin kertoo yrittäjä toiminnastaan. Tutustutaan tehtaaseen sekä myymälään ja näppärästi tuliaiset mukaan!

KLO 15.30
ILTAPÄIVÄKAHVIT HAHKIALAN KARTANOSSA
Ihana lehmuskuja johdattaa barokki-tyyliseen kartanoon. Pienen puutarhakierroksen jälkeen nautitaan päiväkahvit salissa ja kuullaan vielä päivän päätteeksi kartanon tarinoita.

KOTIMATKALLE!

P.s. Mikäli matkanne osuu Heinäkuulle, on lauantaisin aamupäivällä mahdollisuus poiketa torille, joka kuhisee elämää!

Lataa esite

Hinta

75 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Annamme kuljetustarjouksen lähtöpaikkakuntanne perusteella.