Kartanoelämää ja eliksiiriä

Kartanoelämää ja eliksiiriä

Kartanoelämää ja eliksiiriä

Kuvaus

Hämeen linnan vaikutuspiiriin keskittyy yksi maamme vanhimmista kartanovyöhykkeistä. Hämeen kartanokulttuurin juuret löytyvät keskiajalta, vaikkakin suuri osa kartanoista on perustettu Hämeeseen 1600- ja 1700-luvuilla. Kartanoiden alueisiin kuuluivat pellot, puutarhat ja lehtevät puistot sekä asuin- ja talousrakennukset. Kartanot olivat aikanaan merkittäviä oman toiminta-alueensa edelläkävijöitä ja vaikuttajia. Retkellä pääset kurkistamaan kartanokulttuuriin ja maistamaan palasia herrasväen herkkupöydistä, sekä kuulemaan puukujanteiden ja kivimuurien kätköissä elävät tarinat.

Lataa esite

Ohjelma

Klo 9.00 Opas hyppää bussin kyytiin Hämeenlinnassa

Kirstulan Kartano
Kirstulan nimi mainitaan jo 1440-luvulla. Komean päärakennuksen rakennnuttivat 1700-luvun lopulla Pormestari Gottlieb John poikineen. Tila oli myöhemmin eturivin
maanviljelystila suoviljelyksineen ja viljelykokeiluineen. Pitkä taival käydään läpi tilan nykyisen omistajan kanssa ja nautimme kahvit herrassalissa.

Pistäydymme Lepaan viinitilalla, maistamme tilan kaksi viiniä ja liköörin sekä saamme tietoa viinin valmistuksesta. Samalla kuulemme Lepaan historian.

Klo 12.30 Hahkialan Kartano
Vehreän lehmuskujan päässä siintää hienostunut barokkityylinen herraskartano. Historiallinen Hahkialan Kartano on kestinnyt maamme merkkihenkilöitä. Opastetulla
kierrokselle vierailemmekin huoneissa, joissa on majoittunut niin Suomen presidentit kuin Sibelius. Lisämaustetta kierrokseen tuo tarinat yhä päärakennuksessa
asuvista näkymättömistä henkilöistä. Upea barokkipuutarha ympäröi kartanoa, jonka kukkaloisto yhdessä hyvin hoidettujen rakennusten kera tekevät myös vaikutuksen. Maistelemme kartanon oman keittiön valmistamia herkkuja taivaallisella lounasbuffeessa. Hahkialasta matka jatkuu Hauhon Wanhan raitin kautta seuraavaan kartanoon.

Klo 15.30 Wuolteen Kartano
Wuolteen Kartano seisoo ylväänä mäennyppylällä isojen kuusien suojassa. Tarina poikkeaa kovasti muista päivän kohteista. Kartano on rakennettu 1900-luvun alussa ja oli alun perin Pokkarin eli Tourun huvila. Synnytyssairaalanakin toiminut rakennus on nykyisin kartanon päärakennus, jonka hienossa salissa saamme nauttia päivän päätöskahvit.

Hinta

Hinta: 95 e/hlö minimi 25 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla kuljetuksellaan.