Mukava päivä Hämeessä

Mukava päivä Hämeessä

Mukava päivä Hämeessä

Kuvaus

Koe mukava päivä Hämeessä paikallisen Vekka Toursin johdolla! Opastettu kiertoajelu kauniissa Hämeenlinnan keskustassa avaa Suomen vanhimman sisämaakaupungin tarinaa. Aulangolla käydään katsomassa kansallismaisemaa ja uutta Sibeliuksen luonnonpuistoa. M/S Silverline liikennöi reittiliikennettä Vanajaveden kauniissa maisemissa ja me matkaamme sen mukana kaunista kapeikkoa pitkin Lepaalta Vanajanselälle sekä Visavuoreen, nauttien samalla herkullisen lounaan. Päivän kruunaa tutustumis- ja ostosvierailu iki-ihanalla Iittalan Lasimäellä. Retki varattavissa vain Hopealinjan liikennöidessä kesällä.

Lataa esite

Ohjelma

Klo 9.00 Café Laurell ja Hämeenlinnan kiertoajelu
Saavumme Hämeenlinnaan torin reunalle, josta opas ottaa ryhmän mukaansa. Aluksi nautitaan aamukahvit kera makoisan viinerin Suomen Paras leipomo -kisasta tutuksi tulleessa Café Laurellissa. Nousemme bussiin, tunnin mittaisen kiertoajelun aikana tulee Hämeenlinnan historia tutuksi. Kiertoajelu päättyy Lepaan satamaan.

Hopealinja
Hopealinjalla risteilemme Lepaalta Visavuoreen. Yli tunnin mittaisen risteilyn aikana nautimme herkullisen lounaan ja oppaamme kertoo alueen tarinaa.

Klo 12.00 Visavuori
Visavuori, Valkeakosken Tarttilassa, on ollut kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen koti ja erämaa-ateljee. Pihapiirissä on ylätalo ja ateljee, joka on rakennettu 1893-1912. Kaunis puutarha ja näyttelyt sijaitsevat kahdessa rakennuksessa. Viehättävä kahvila Vaniljahelmi viihdyttää vaativaakin asiakasta vieraanaan.

Klo 13.30 Iittalan Lasimäki
Valtakunnalliseen Designmuseoon kuuluvassa Designmuseo Iittalassa on esillä lasitehtaan historiaa. Museon yläkerran “Pilli, kuuppa ja muotti” -näyttely esittelee lasinpuhalluksen tärkeimpiä työkaluja ja tekniikoita. Yläkerrassa on esillä myös
kokoelma Hackmanin aterimia sekä Nuutajärven lasitehtaan Pro Arte -taide-esineitä, mm. Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja. Lasimäellä toimii myös Iittalan Naivistit, Suomen suurin naivistisen taiteen keskus, joka esittelee vuosittain maan
tunnetuimpia teoksia. Erityisen lisän Lasimäelle tuo Kultasuklaan paikan päällä käsinvalmistettu suklaa ja muut paikalliset erikoisuudet. Pihapiiristä löytyy myös keramiikkapaja Anubis, Iittala Outlet-myymälä, Linnanrouva ja muuta katsomisen arvoista. Vierailuajankohdan mukaan on ehkä mahdollista tutustua tehtaan toimintaan.

Klo 15.00 Päivän päätöskahvit Lasimäen kahviossa ja lähtö kotimatkalle

Hinta

Hinta 110 e/hlö minimi 25 henkilöä ryhmässä. Hinta ei sisällä bussikuljetusta – laskemme kuljetuksen tarpeen mukaan lähtöpaikasta riippuen tai ryhmä voi tulla omalla kuljetuksellaan.