Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Ostosmatka uniikkiin Hämeenlinnaan

Osasto:

Kuvaus

Hämeenlinna on tullut tutuksi monista kädentaitajista ja ihanista putiikeista. Päivän aikana käydään tutustumassa muutamaan ja nautitaan samalla leppoisasta olosta ja hyvästä ruoasta, kuljettajan johdolla.

Lataa esite

Kuvia matkalta

Ohjelma

KLO 8:45
AUTO SAAPUU NOUTAMAAN RYHMÄN WETTERHOFFILTA

KLO 9:00
SODA SHOP DESIGN

Soda Shop on kahden nuoren naisen omistama yritys Hämeenlinnassa. Ihanista väreistä ja herkullisista muodoista tunnetut esineet valmistuvat 1100-asteisessa uunissa ja taitavissa käsissä. Tutustutaan lasinpuhaltamiseen ja nähdään lasiesineen valmistus alusta loppuun. Tuotantotila ja myymälä sijaitsevat keskustan tuntumassa Keisari Aleksanteri II:n armeijan ammus- ja varusvarastoksi vuonna 1860 rakennuttamassa massiivisessa kivimakasiinirakennuksessa. Tiloja katsellessa, ostoksia tehdessä voi napata kupposen kahvia.

KLO 10:30
METSÄKYLÄN NAVETTA

Monista TV-ohjelmista tutuksi tullut vanhojen tavaroiden ja vanhojen/ vanhanmallisten rakennustarvikkeiden taivas. Ihania sisustustavaroita ja mieli pulppuaa ideoita. Lisäksi pihalla käyskentelee yli 20 Alpakkaa, joiden lankaa on myytävänä liikkeessä. Metsäkylän Kartano on vierailemisen arvoinen kohde.

KLO 11:30
PAROLAN ROTTINKI

Parolan Rottinki Oy suunnittelee, valmistuttaa ja tuo maahan korkealuokkaisia rottinki- ja puuhuonekaluja, joiden valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota ammattitaitoon, huolelliseen viimeistelyyn, sekä korkealuokkaisiin raaka-aineisiin. Liikkeessä myös sisustustuotteita runsaasti myynnissä.

KLO 12:30
KIRSTULAN KARTANO

Kirstulan nimi mainitaan jo 1440-luvulla. Komea päärakennus rakentui 1700- luvun lopulla Pormestari Gottlieb Johnin ja hänen poikiensa toimesta. Tila oli myöhemmin eturivin maanviljelystila suoviljelyksineen ja viljelykokeiluineen. Pitkä taival käydään läpi tilan nykyisen omistajan kanssa ja nautitaan lounas herrassalissa.

KLO 14:00
TIIRINKOSKEN TEHDAS

Kirstulan kartanolle aikanaan kuulunut Tiirinkosken tila tunnetaan nykyisin viehättävänä sisustus- ja lifestylemyymälänä, joka on noteerattu useissa alan julkaisuissa. Pysähdytään hetkeksi nauttimaan vanhan maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja putiikin tarjonnasta.

KLO 15:00
INKALAN KARTANO

Yli 200-vuotias empiretyylinen kartanon päärakennus odottaa matkalaisia. Inkala tunnetaan jo 1500-luvulta, tosin toisella nimellä. Inkala on vanha rälssitila ja sitä ovat vuosien saatossa omistaneet monet eri suvut mm. Fredrika Wetterhoff on asunut nuoruutensa Inkalan Kartanossa. Nautimme kartanossa kahvit.

KLO 16:00
CAFÉ HOFFI JA WETTERHOFFIN TALO

Päivä päättyy Wetterhoffin taloon.Talo on saanut nimensä Fredrika Wetterhoffin mukaan, joka perusti rakennukseen tyttöjen työkoulun vuonna 1885. Entisessä Kiutun kauppiaan talossa toimii nykyisin mm. Café Hoffi. Perinteikäs talo on tänä päivänä lukuisten luovien alojen yritysten kotipaikka. Wetterhoff myymälä uudistui 2017 ja mm. uniikki lankatuotanto on talon helmi. Ryhmä voi omatoimisesti kiertää kaupassa ja kun tuntuu, että kaikki on tutkittu, voitte lähetä omaan tahtiin kotimatkalle. P.s. tien toisella puolella ihana naistenvaateliike Finezza!!!

Hinta

71 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta SISÄLTÄÄ bussikuljetuksen Hämeenlinnasta Wetterhoffilta.